Belangrijke dingen eerst

Dus, wat is het eerste dat je doet als je een huis gekocht hebt. Inderdaad, een internet verbinding regelen. Het grote voordeel is dat intern in Estland haast als basisrecht geldt, dus 10 minuten nadat ik bij de winkel van Telia binnen kwam liep ik weer naar buoten en een 4G kaartje voor 16 euro per maand. Volgens de planning moet er eind februari glasvezel beschikbaar zijn.

Thuis gekomen heb ik een 4G USB modem aangesloten aan mijn extra FritzBox! modem. De volgende morgen heb ik het modem aangesloten in het huis in combinatie met een Raspberry Pi met HomeAssistant en een beveiligingscamera. De temperatuur/luchtvochtigheidssensor registreerder 1 graad Celsius en 86% luchtvochtigheid. Geen wonder dat het niet echt comfortabel was om daar te zitten tijdens het aansluiten.

Het openen van de firewall gaf nog wat problemen (om e.e.a. via internet uit te kunnen lezen). Later kwam ik erachter dat dit komt doordat het 4G modem een extra network opzet en met de huidige firmware lukt het ook niet om een DMZ verbinding naar de FritzBox! op te zetten. Daar moet ik op een later tijdstip nog maar eens naar kijken.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: