Een eerste dag werk

Zaterdag zou de eerste dag worden dat we in het huis aan het werk gingen. Het plan was om de electriciteit na te kijken en daar wat snelle verbeteringen in aan te brengen, het huis te verwarmen, de firewall aan te passen en een plan te maken voor de komende weken.

De kachel was eenvoudig aan te steken, maar het was duidelijk dat het huis al een tijdje niet verwarmd was. Het duurde ongeveer 5 uur voordat de wanden van de kachel een beetje warmte af begonnen te geven. Maar tegen het einde van de dag, waren de wanden zo warm dat je ze bijna niet kon aanraken. Het is trouwens een grote kachel, er kan hout in van 80 cm lang.

Daarna heb ik de stoppenkast maar eens bestudeerd. Het duurde wel even voordat ik door had, want ik vermoed dat degene die dit aangesloten heeft Italiaanse voorouders heeft gezien de spagetti aan draden. Het is een 3 fase aansluiting en elke fase gaat naar een eigen automaat. Een van 25A, 20A en 16A. (?!)

Alleen de tomatensaus mist nog

Hier vandaag liep er een 3 fase kabel naar de garage, deze was ook zeer interesant aangesloten.

Omdat een deel van het licht het niet deed, heb ik de automaten verder bekenen en een werkte niet naar behoren. Deze heb ik vervangen en ineens deed de rest van het licht het ook weer.

Hier heeft iets wel flink gevonkt

Op zich geen probleem want een van de eerste projecten zal het vervangen de van de automatenkast zijn. Voor de planning heb ik hulp van een locale Nederlandse installateur. Later deze maand maar bouwen.

Na deze ‘spagetti lunch’ ben ik begonnen aan het slopen van de douche. Ik heb eerste de mengkraan en douchkop gedemonteerd en daarna de wanten even bekeken en niet veel later waren er een paar wanden minder.

Tijd om naar huis te gaan. Een lonende eesrte dag!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: